De mensen achter de schermen: Stef Waamelink!

Zoals iedereen wel weet is de organisatie van een evenement afhankelijk van de inzet van tal van vrijwilligers, gemeente, politie, ondernemers, sponsoren, bewoners en ga zo nog maar even verder. Maar wie zijn die mensen eigenlijk? Om deze mensen in het zonnetje te zetten en beter te gaan leren kennen, gaan we de komende weken verschillende toppers in de spotlight zetten. Vandaag starten we met Stef Waamelink!

Persoonlijke gegevens

NaamStef Waamelink
Geboortedatum23-03-1962
WoonplaatsGaanderen
Functie in het dagelijks levenEigenaar van Macon B.V.
Functie tijdens de rallyMateriaalman

Stef wie?
Hoi, ik ben Stef Weemelink! Ik ben 57 jaar en woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Gaanderen. Ik heb een constructiebedrijf en heb de leiding in magazijninrichting. Mijn grote hobby’s zijn Duitse dogs en uiteraard motorsport!

Hoe ben je met de rallysport in aanraking gekomen?
Ik ben eigenlijk nog niet zo heel lang geleden fanatiek met de rallysport in aanraking gekomen. Mijn interesse in motorsport was namelijk aangewakkerd vanuit de superbikes en wegraces. Vooral de snelheid in combinatie met de techniek sprak mij hierin erg aan. Dat ik de rallysport kende, kwam vooral door de uitzendingen van RTLGP Rally Special.

Hoe ben je dan bij de Achterhoek Berkelland Rally terecht gekomen?
Dat is wel een grappig verhaal. Een goede kennis van mij, die net ook bij de wandelclub voor Duitse dogs actief is attendeerde mij hierop. Zo kwamen mijn twee grootste hobby’s dus samen!

Zou je wat over je taak binnen de rally kunt vertellen?
Als materiaalman ben je samen met het team verantwoordelijk voor het opbouwen van de klassementsproeven. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van verkeersbakens/schilden, hekwerken en het opbouwen van de chicanes.

Wat spreekt jou hier zo in aan?
Ik vind het super gaaf om samen met een groep onbekenden iets ontzettend leuks neer te zetten. Het respect en de waardering die je dan van de deelnemers krijgt, maakt het dan helemaal compleet! Daarnaast ben je natuurlijk dichtbij de actie aanwezig. Als je ziet hoe sommige deelnemers op de limiet rijden, echt gaaf!

Waar kijk je het meest naar uit naar de rally van dit jaar en wanneer is de rally voor jou geslaagd?
Het mag voor zichzelf spreken dat de rally voor mij geslaagd is, wanneer er geen ernstige ongelukken zijn gebeurd. Daarnaast hoop ik op een goede onderlinge samenwerking met de opbouwploeg en zou ik het gaaf vinden als we nieuwe mensen kunnen enthousiasmeren voor de rally. Als het weer dan ook nog meezit, dan is feestje natuurlijk compleet!