De mensen achter de schermen: Joop Abbink!

Zoals iedereen wel weet is de organisatie van een evenement afhankelijk van de inzet van tal van vrijwilligers, gemeente, politie, ondernemers, sponsoren, bewoners en ga zo nog maar even verder. Maar wie zijn die mensen eigenlijk? Om deze mensen in het zonnetje te zetten en beter te gaan leren kennen, gaan we de komende weken verschillende toppers in de spotlight zetten. Joop Abbink is zo iemand, dus alle reden om meer over hem te weten te komen!

Persoonlijke gegevens

NaamJoop Abbink
Geboortedatum01-06-1954
Functie in het dagelijks levenEigenaar Foundry Services
Functie tijdens de rallyHoofd official en aanspreekpunt bewoners

Wie is Joop Abbink?
Dag, mijn naam is Joop Abbink! Na mijn technische opleiding ben ik aan de slag gegaan als handvormer in de gieterij van Stork te Hengelo. Enkele jaren daarna ben ik omgeschoold naar hydrauliek monteur en ben ik begonnen bij Stork Spuitgietmachine. Na het volgen van de avondschool waar ik de opleiding MTS constructeur heb gevolgd, ben ik op 24-jarige leeftijd als verkoper van gieterijmachines aan de slag gegaan. Begin jaren 90 kreeg ik vanuit het Nederlandse en Vlaamse bedrijfsleven de vraag of ik niet zelf zoiets op wou zetten. Dat was de reden dat ik begin 90 als zelfstandige Foundry Services ben begonnen, iets dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds doe. Op dit moment ben ik een beetje aan het afbouwen, aangezien ik bijna met pensioen mag. Dat betekent dat ik meer tijd voor mijn hobby’s heb!

Hoe ben je met de rallysport in aanraking gekomen?
Ik ben al jarenlang een fervent rallyliefhebber. Sinds de jaren 80, toen het Groep B tijdperk hoogtij beleefde, bezoek ik al rally’s in binnen- en buitenland. In het begin was het vooral het spektakel die mij enthousiast maakte, maar in de jaren daarna begon mij de technische kant van de rallysport ook steeds meer aan te spreken. Ik heb super gave herinneringen aan de rallyweekendjes die ik samen met mijn zoons en mijn vrouw beleefd heb!

Hoe ben je dan bij de Achterhoek Berkelland Rally terecht gekomen?
Toen ik van het idee van de Achterhoek Berkelland Rally hoorde en zag met welk enthousiasme dat gebracht werd, zag ik het helemaal zitten. Een rally in de achtertuin, super!

Zou je wat over de officialclub kunnen vertelen?
Eind vorig jaar is het idee ontstaan om zelf een officialclub op te zetten. Daarmee zijn we niet enkel en alleen afhankelijk van vrijwilligers van andere verenigingen die we natuurlijk nog steeds ook hard nodig zijn. Met de grote groep nieuwe mensen die we met de nieuwe officialclub hebben kunnen bereiken, kunnen we ook andere rally’s helpen met de bezetting van de proeven.

Zou je wat over je taak binnen de rally kunt vertellen?
Mijn taak tijdens de rally is zorg dragen dat alle officialposten op de diverse proeven bezet zijn. Daarnaast sta ik aanwonenden bij vragen of problemen te woord te woord en sta ik ik tijdens rally paraat om hand en spandiensten te verlenen.

Hoe kijk je terug op de editie van 2019?
Als ik terugdenk aan de rally van 2019, denk ik aan de tomeloze inzet van de leden, het mooie weer, de mooie proeven, de emoties nadien en het organiseren van een super rallydag voor iedereen.

Waar kijk je het meest naar uit naar de rally van dit jaar en wanneer is de rally voor jou geslaagd?
Wat betreft de rally van dit jaar hoop ik dat het eveneens een groot succes mag worden met als belangrijkste punt de gezondheid van iedereen die aan dit evenement meewerkt. Vooral in deze tijd erg belangrijk!

Tot slot wil ik gezien mijn funtie iedereen die zich geroepen voelt om official te worden vragen zich aan te melden bij de Achterhoek Berkelland Rally. Geïnteresseerd, of wil je meer informatie. Neem dan gerust contact met ons op via officials@achterhoekberkellandrally.nl of 06 48 27 49 11