Dilemma’s met… Mads Dalsager!

‘All the way from Denmark’ mochten we vorig jaar de equipe Casper Nielsen / Mads Dalsager ontvangen. Na samen een seizoen in een Peugeot 106 Maxi en een Opel Adam Cup auto te hebben gereden, lijkt het duo inmiddels hun draai te hebben gevonden in de Fiesta R2. Nadat ze in de klasse RC4 de overwinning in zowel de GTC als in de Hellendoorn Rally hadden gepakt, deden ze dit in de Achterhoek Berkelland Rally nog eens vlotjes over. Maar wie zijn deze rappe Denen? We legden verschillende dilemma’s aan navigator Mads Dalsager voor!

Persoonlijke gegevens

NaamMads Dalsager
WoonplaatsAarhus (Denemarken)
Eerste wedstrijdDjurs Rally 2018
AutoFord Fiesta R2
Resultaat 1e Achterhoek Berkelland Rally11e algemeen en 1e RC4

Dilemma’s

Nooit meer pizza of nooit meer patat?
Ik ben een liefhebber van een vers gemaakte pizza, dus dan maar nooit meer patat 😂

Bier of wijn?
Zeker bier, ik ben geen wijntype

Hond of kat?
Ik ben met een hond opgegroeid, dus dan kies ik voor een hond

Hotel of camping?
Ik hou van mooie hotels!

Zomer of winter?
Winter is mooi als er sneeuw ligt, maar helaas hebben we dat nog maar weinig in Denemarken. Daarom denk ik dat de zomer mijn favoriet is!

Strand of bergen?
Op het strand liggen vind ik maar saai, dus ik ga liever de bergen in om daar een stukje te sturen!

Serie of film?
Ik hou van een goede film. Series vind ik vaak te lang duren, waardoor ik mijn geduld nogal eens wil verliezen. Ik ben daar denk Ik te druk voor, haha!

Instagram of Facebook?
Ik gebruik beide, maar dan kies ik voor Facebook!

Rockmuziek of popmuziek?
Popmuziek. Ik vind rockmuziek vaak een hoop lawaai 😂

Historisch of modern?
Ik denk dat ik voor modern ga, maar dat neemt niet weg dat ik een auto uit een wat verder verleden ook heel gaaf vind!

Groep B of WRC?
WRC, maar Groep B auto’s zijn op haar eigen en unieke manier ook heel speciaal

Hotdog of broodje hamburger op de service?
Binnen ons team is een ‘rally sausage’ een traditie geworden, dus dan is de hotdog de enige juiste keuze!

Atmosferisch of turbo?
Wat mij betreft heeft de turbo de toekomst en daarnaast hou ik van het geluid van een agressief anti lag systeem. Aan de andere kant gaat er ook niets boven het geluid van een atmosferische motor met een hoog toerental. Neem bijvoorbeeld een 306 Maxi, geweldig!

Walter Rohrl of Sebastian Loeb?
Ik ben met Sebastian Loeb opgegroeid, dus daar ga ik dan voor

KP Beltrum, KP Eibergen of KP Rekken?
KP Rekken is mij het meest bijgebleven!

Dakar of circuit
Ik kijk graag naar Formule 1, dus dan ga ik voor circuit. Dat neemt niet weg dat rally mijn favoriet is!

Nat of droog?

We rijden vaak goede tijden in natte weersomstandigheden, maar te nat is ook niet goed. Vooral met proeven met veel onverhard, kan het dan serieus ploegen worden. Een beetje miezerig is dus het beste

Gravel of asfalt?
Gravel! Het liefst eigenlijk een combinatie van zowel onverhard en asfalt, dit biedt nog meer uitdaging om de juiste grip te vinden.

RWD, FWD of 4WD?
Ik heb nog nooit in een achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto gereden, dus dat vind ik lastig om te zeggen. Ik hou van de 2WD in de Fiesta R2, maar ik wil graag geloven dat een vierwielaangedreven R5 ook super gaaf is!

Winnen of plezier?
Een rally met een spannende strijd in de klasse, waarbij het op de kleinste foutjes beslist wordt, vind ik het leukste. Als we dan ook nog als winnaar op het podium staan, maakt het dat alleen nog maar leuker!

Ooit de WRC in Monte Carlo of in Finland rijden?
De rally van Finland lijkt mij super, omdat die wedstrijd zo anders is dan de wedstrijden die we normaal rijden