Dilemma’s met… Wouter Ploeg

Een van de meest verrassende inschrijvingen tijdens de 1e Achterhoek Berkelland Rally kwam op naam van Wouter Ploeg. Na jaren in de brute BMW 1M te hebben gereden, maakte hij na vier jaar afwezigheid zijn rentree in de rallysport met een BMW 130i. Deze rentree bleek achteraf gezien niet eenmalig te zijn, want afgelopen winter is er in de stallen van Reconsales in Goor een compleet nieuwe Porsche Cayman opgebouwd. Alle reden dus om meer over Wouter te weten te komen aan de hand van de dilemma’s hieronder!

Persoonlijke gegevens

NaamWouter Ploeg
WoonplaatsEde
Eerste wedstrijdTankS Rallysprint 2009
Auto 1e Achterhoek Berkelland RallyBMW 130i
Resultaat 1e Achterhoek Berkelland Rally20 algemeen en 5e NL/RGT

Dilemma’s

Nooit meer pizza of nooit meer patat?
Nooit meer pizza, frietje op z’n tijd met halve haantje zou ik echt niet willen missen en eet ik vaker dan een pizza!

Bier of wijn?
Bier! Zeker na afloop van een rally dan smaakt dat heerlijk. Samen met het hele rallyteam aan het bier. Ik zie ons dan niet de hele avond aan de wijn gaan.😊 Vooral na de Twente Rally, Achterhoek Berkelland Rally, Hellendoorn Rally of de Rally van Sulingen met de rally-vrienden aan het bier en napraten over de rally en een hoop lol hebben. Tja, daar past toch geen wijn bij tussen de Tukkers en Achterhoekers haha!

Hond of kat?
Hond! Mis m’n trouwe Flatcoated retriever nog steeds. Helaas moest hij wegens omstandigheden weg.

Hotel of camping?
Lekker hotelletje of gasthof tijdens een rally met bar/kroeg erin! Ben niet zo van het kamperen!

Zomer of winter?
Zomer, lange dagen, mooi weer en drankje op een Italiaans terrasje aan zee. Dat is echt genieten. Winter is alleen leuk als ik een weekje aan het skiën ben in de Dolomieten. Of als het gesneeuwd heeft met m’n BMW M2 donuts draaien in de sneeuw! haha

Strand of bergen?
Strand in de zomer, bergen in de winter, om te skiën

Serie of film?
Moeilijk, een goede serie op Netflix is verslavend al wissel ik deze graag af met goede film

Ooit de Elfstedentocht schaatsen, of de 24 uur van Le Mans rijden?
24 uur van Le Mans natuurlijk! Samen met teamrijders, elkaar afwisselen en de nacht in, door en uit, lijkt me ultiem! Ik ben ooit wezen kijken. Is toch een unieke sfeer, ook langs de kant.

Instagram of Facebook?
Denk Facebook in verband met de berichten van rallygroepen en Max Verstappen, die ik volg. Daarnaast ook natuurlijk vanwege de pagina Ploeg-van Koppen rallyteam waar we veel volgers hebben. Na 3 jaar afwezigheid in de rallysport posten we daar weer actief op, gezien onze rentree. Instagram gebruik ik nog weinig, maar wil het meer gaan inzetten als we weer gaan rallyrijden in onze Porsche Cayman!

Rockmuziek of popmuziek?
Goed (hard-)rocknummer op z’n tijd lekker maar in z’n algemeenheid ben ik meer van de popmuziek. Ook van soul, disco en Nederlandstalig kan ik genieten!

Historisch of modern?
Modern, rijdt toch beter al kan ik genieten van klassieke auto’s en de historische rally die vaak onderdeel is van de rally’s in Nederland. Wie weet een keer met een BMW M3 E30!

Groep B of WRC?
Group B! Dat was ongelooflijk, de snelheden en publiek er dicht op. Maar WRC volg ik zeker en als het even kan ga ik graag naar de WRC van Duitsland en Wales en anders volg ik het op tv.

Broodje kroket of broodje hamburger op de service?
Broodje kroket, toch minder vet als je daarna weer moet rijden.😊 Maar beiden horen erbij op de rally-service. Af en toe wat gezonds er tussen door en je kunt er een rally mee uitrijden. Voor serviceteam heel belangrijk die broodjes om de lange dagen door te komen!

Atmosferisch of turbo?
Atmosferisch, de BMW 4 en 6 cilinders waar wij mee reden waren pracht motoren. Nu met de Porsche Cayman komen we terug met een 6-cilinder boxermotor, geweldig!

Walter Rohrl of Sebastian Loeb?
Als ik Groep B zeg moet ik ook Rohrl zeggen! Al is Loeb ook een legende en heb ik hem meer gezien met de vele WRC’s op tv

KP Beltrum, KP Eibergen of KP Rekken?
Lastig. Alle 3 mooie proeven met eigen karakter, pas één keer gereden in 2019, dus KP’s zitten nog niet zo in het hoofd, zoals bij andere rally’s. Sowieso een mooie rally en goed georganiseerd!

Dakar of circuit
Circuit. Ik ben door een Rallyclinic met de rallysport in aanraking gekomen. Dit sprak me zo aan, dat ik niet voor races op circuit heb gekozen, maar voor de rallysport. Dit ondanks, dat ik m’n racelicentie op zak had. Het circuit wil ik daarom ooit nog een keer proberen! De nieuwe BMW M2 cup lijkt mij bijvoorbeeld erg gaaf!

Snel of technisch proef?
Eerste reactie een snelle proef, maar technisch is uitdagender. De balans tussen rijder, navigator en de auto naar ultieme hoogte brengen, is dan de uitdaging. 5 jaar geleden tijdens de WRC Duitsland werden we 3e in het Duits kampioenschap. Een zeer technische rally tussen de wijnranken, waar we een geweldige balans hadden en daardoor super resultaten lieten zien met de BMW 1M met E46 motor. Omgerekend reden we zelfs op plaats 25 algemeen in de WK-rally!

Nat of droog?

Dan ga ik voor een droge proef!

Gravel of asfalt?
Asfalt voel ik me beter op thuis en zit ik sneller op de limiet, gravel kan ik nog stappen maken met de achterwielaandrijving

RWD, FWD of 4WD?
RWD, anders lig ik er ook uit bij m’n rallyvrienden in Twente,! haha Met BMW Compact begonnen en dat beviel zo goed dat ik RWD niet snel zal loslaten.

Winnen of plezier?
Plezier, al gaat rallysport altijd over de tijden die je rijdt. Als je net iets langzamer bent dan de concurrentie, dan baal je toch en heb je minder plezier! Maar inderdaad gaat om lol maken en genieten samen met Harm van Koppen en het rallyteam van Jan Nijhof van Reconsales.

Ooit de WRC in Monte Carlo of in Finland rijden?
Dan Monte Carlo vanwege de technische proeven op asfalt. 5 jaar geleden rallytraining gevolgd in Dolomieten samen met Kevin Abbring bij Europees kampioen Luca Rossetti. Hij liet ons de fijne kneepjes zien van hoe je in de bergen de bochten moet rijden: die moet soms anders aanpakken, dan je gewend bent. Daarom lijkt Monte Carlo mij cool om een keer te rijden met een RWD!