De mensen achter de schermen: Ton Schepers!

Zoals iedereen wel weet is de organisatie van een evenement afhankelijk van de inzet van tal van vrijwilligers, gemeente, politie, ondernemers, sponsoren, bewoners en ga zo nog maar even verder. Maar wie zijn die mensen eigenlijk? Om deze mensen in het zonnetje te zetten en beter te gaan leren kennen, gaan we de komende weken verschillende toppers in de spotlight zetten. Ton Schepers is zo iemand, dus alle reden om meer over hem te weten te komen!

Persoonlijke gegevens

NaamTon Schepers
Geboortedatum09-09-1950
WoonplaatsEibergen
Functie in het dagelijks levenGepensioneerd
Functie tijdens de rallyControle bij Openluchttheater

Wie is Ton Schepers?
Dag, mijn naam in Ton Schepers! Ik woon al ruim 45 jaar in Eibergen. Ben getrouwd en ben inmiddels alweer tien jaar met pensioen

Zou je wat over het Openluchttheater kunnen vertellen?
Binnen de stichting van het Openluchttheater ben ik als bestuurslid verantwoordelijk voor de financiën en het beheer. Elk jaar worden in het theater tal van evenementen georganiseerd. Hoewel het theater vorig jaar zijn 75-jarig jubileum vierde, kunnen we dankzij verschillende renovaties (waaronder een grote renovatie in 2015) 900 personen op de tribune kwijt. De afgelopen jaren hebben we al flink wat bekende namen mogen ontvangen. Van Normaal tot Rowwen Heze, van Ilse de Lange tot BLØF en van Jett Rebel tot aan Blaudzun. Daarnaast hebben we ook al verschillende cabaretiers als Youp van ’t Hek op bezoek gehad en zelfs de internationale act 10cc die in de jaren 70 mede de hitlijsten domineerden. Vorig jaar waren we dus onder andere de start- en finishplaats van de Achterhoek Berkelland Rally!

Vorig jaar was de eerste editie van de Achterhoek Berkelland Rally. Hoe stonden jullie daar tegenover? Wisten jullie wat je kon verwachten?
We stonden daar direct positief tegenover, al wisten op voorhand niet wat we daarvan precies konden verwachten. Gaandeweg de voorbereiding werd dit meer duidelijk. Zo groot was onze rol ook weer niet, haha. Wij waren hoofdzakelijk verhuurder van het Openluchttheater (OLT) en hebben ons niet met de organisatie bemoeid. Dat nam voor ons wel een hoop werk uit handen, want dit is iets wat we bijvoorbeeld met een concert wel moeten doen.

Was je voorafgaand aan het evenement al bekend met de rallysport? En waarom is het volgens jou juist zo belangrijk dat de rally in het centrum van Eibergen begint?
Voordat de eerste gesprekken met ons waren gevoerd, was ik nog niet met de rallysport bekend, net zoals waarschijnlijk wel meer mensen hier in de regio. Daarom is het ook zo goed dat de rally in het centrum van Eibergen begint! Dit maakt het evenement een stuk toeganklijker (vooral voor mensen uit Eibergen zelf) en is de kans het grootst dat er meer mensen komen kijken!

Het zijn rare tijden, zo ook voor het openluchttheater. De evenementen kunnen dit voorjaar en deze zomer niet doorgaan. Hoe gaan jullie hier mee om?
We kunnen niet anders dan de richtlijnen volgen. Binnen deze richtlijnen starten we heel langzaam weer met kleinere evenementen. De grote evenementen gaan dit jaar helaas niet door, wat natuurlijk voor iedereen een bittere pil is. We hopen dat de situatie in oktober weer een heel stuk beter is, want op die manier zouden we eventueel het evenement weer in het Openluchttheater kunnen ontvangen. Veel zal afhangen van de anderhalve meter regelingen. Vooralsnog kunnen we niet veel anders dan afwachten hoe alles zich gaat ontwikkelen en wat de adviezen vanuit de overheid zijn!

Wanneer is de rally voor jou geslaagd?
Als de dag zonder noemenswaardige ongevallen met goed weer is verlopen!