Inschrijving Achterhoek Berkelland Rally 2020 geopend: al 10 aanmeldingen op de eerste avond!

Na een aantal onzekere maanden, is de inschrijving van de Achterhoek Berkelland Rally geopend! De organisatie heeft altijd positief naar de toekomst gekeken en na de versoepelingen, die de regering heeft aangekondigd, gaat zij er vanuit dat het evenement op 3 oktober doorgaat. Alleen een tweede golf van het COVID-19 virus kan de doorgang hiervan nog in de weg staan, maar de organisatie gaat er vanuit dat dat niet gebeurt.

Ongewijzigd recept

Na de positieve reacties van alle belanghebbenden over editie in 2019, met drie verschillende proeven, die twee keer verreden werden, kiest de Achterhoek Berkelland Rally voor hetzelfde recept in 2020. Het hoofdkwartier van de rally zal opnieuw in Eibergen zijn, en ook de proeven bevinden zich in dezelfde gebieden als vorig jaar. Dat neemt niet weg dat alle proeven op de schop gaan. Organisator Marijn Visser: “Om de wedstrijd zo uitdagend mogelijk te maken voor de rijders en navigatoren hebben we de proeven deels veranderd. Hiermee hopen we ervoor te zorgen dat het verrassingselement voor iedereen zo groot mogelijk blijft.” Marijn Visser wil hier ook nog iets aan toevoegen: “De eerste editie is met veel steun en enthousiasme door de bewoners ontvangen, dat het voor ons ondenkbaar was, niet opnieuw proeven rondom Rekken, Beltrum en Eibergen uit te tekenen!”

Inschrijving geopend

Dankzij steun vanuit de gemeente, ondernemers, bewoners en de inzet van een grote groep vrijwilligers, is de organisatie van de Achterhoek Berkelland Rally dan ook trots te melden dat het evenement over exact 90 dagen weer verreden wordt. “Na een aantal onzekere maanden waarin de rallysport nationaal en internationaal gebied zo goed als stil lag, konden we na de aangekondigde versoepelingen niet wachten om de inschrijving  te openen”, aldus Marijn Visser. “We zijn super blij met de enthousiaste reacties, die van de verschillende equipes binnenkomen. Dat we op de eerste avond al 10 equipes op onze voorlopige deelnemerslijst mogen verwelkomen, geeft ons extra kracht en motivatie om ons de komende maanden in te zetten om er – rekening houdend met de anderhalve meter regels – een top dag van te maken!”

Wil je je ook inschrijven? Dat kan via de website van RallyDocs. Extra informatie over het evenement wordt natuurlijk op de website en Facebook pagina van de Achterhoek Berkelland Rally geplaatst!