100 equipes ingeschreven, deelnemerslijst vol!

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol! 100 equipes uit binnen- en buitenland gaan op 3 oktober rondom Eibergen de strijd aan om de overwinning.

Gevarieerde lijst

Wat ook opvalt aan de deelnemerslijst, is de grote variatie. Verschillende rijders gaan dit jaar voor het eerst op de hotseat van een rallyauto zitten, terwijl andere coureurs al meer dan 30 jaar ervaring hebben. Ook in de auto’s zitten veel verschillen. Meerdere achterwiel aangedreven Opels uit de jaren 80 staan op de lijst, als ook high-tech vierwiel aangedreven R5 wagens: de koningsklasse van de Nederlandse rallysport. Daarnaast gaan ook verschillende cups als Peugeot 206 Rally Cup en de BMW 130i Challenge de strijd aan op de Berkellandse wegen.

Ook noemenswaardig is de grote hoeveelheid Duitse rijders die veelal voor het eerst op de Nederlandse wegen zullen rijden. Tussen deze Duitse equipes zit ook nog een grote primeur. Michael Weiss zal namelijk een Fiat Punto Abarth S2000 meenemen. Soortgelijke auto won in 2006 in handen van Giandomenico Basso in 2006 het IRC Kampioenschap (tegenwoordig ERC). We zijn heel nieuwsgierig hoe de buitenlandse equipes zich ten opzichte van de Nederlandse rijders zullen verhouden!

Reservelijst

Om toch nog wellicht een plekje op de startlijst van de Achterhoek Berkelland Rally te bemachtigen, hanteren we vanaf heden een reservelijst. Aanmelden voor de reservelijst is heel simpel! Mail onder vermelding van ‘Reservelijst’ de naam van de bestuurder, navigator, de auto en contactgegevens naar info@achterhoekberkellandrally.nl en wie weet zie je jezelf alsnog terug op de startlijst!

Wij kijken in ieder geval steeds meer uit naar het eerste weekend van oktober*. Vergeet vooral onze Facebook pagina niet te liken, om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

*De rally zal natuurlijk alleen doorgaan als de geldende richtlijnen van het RIVM dit toelaten. Wij zullen dan ook verschillende maatregels treffen die door het RIVM worden aangeraden om het evenement op een zo’n veilig mogelijke manier te laten verlopen