Even voorstellen: Reimund Patrizio!

Foto: Rallye-Magazin

Na een heftige crash in 2017 gaat de Duitse coureur Reimund Patrizio na drie jaar zijn rentree met de Subaru Impreza te maken. Patrizio is een van de 17 Duitse coureurs die naar de Achterhoek af zal gaan reizen om daar voor het eerst een rally op Nederlandse bodem te gaan rijden. Hoog tijd dus om deze sympathieke Subaru liefhebber beter te leren kennen!

Zou je wat over jezelf kunnen vertellen Reimund?

Zeker! Ik ben 59 jaar oud en woon in een klein stadje ten oosten van Frankfurt genaamd Westerngrund. Ik ben voorzitter van de raceclub Scuderia Offenbach en ook ben ik lid van het Sommerkahl rallyteam. In mijn dagelijkse leen ben ik van beroep IT Service Delivery Manager.

Hoe lang ben je al in de rallysport actief en hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?

Sinds 1986 ben ik met een aantal tussentijdse onderbrekingen in de rallysport actief. Verschillende leden van de race vereniging waar ik nog steeds bij zit, waren al fan van de rallysport, waarna ik dus ook overstag ging!

Wat is voor jou het grootste plezier dat je uit rallyrijden haalt?

De auto op een zo goed mogelijke manier over de rallyproeven lootsen vind ik fantastisch! Daarnaast vind ik het teamwork dat ik met mijn navigator tijdens een rally heb geweldig!

Je staat samen met je navigator aan de start met een Subaru Impreza WRX STI N11. Zou je wat over die auto kunnen vertellen en waarom je deze auto zo aanspreekt?

De auto komt uit Tsjechië en werd daar gebruikt in het Tsjechisch rallykampioenschap. Ik hou van de auto omdat ik me er echt goed in voel! Een Subaru brengt altijd een stukje geschiedenis met zich mee en wordt geassocieerd met Colin McRae. Ik waardeer Colin en nog steeds koester hem als een geweldige rallyrijder!

Wat is je mooiste rallyherinnering die je tot nu toe hebt?

Oei, dat vind ik een lastige, want elke rally is voor mij een feestje. Ik haal heel veel voldoening uit het feit dat de rally goed is verlopen en ik blindelings op de notes van mijn navigator kan vertrouwen!

Jullie gaan je eerste wedstrijd in Nederland rijden. Waarin de rallywegen in Achterhoek ten opzichte van de voor jullie bekendere wegen in Duitsland denk je? Verwacht je dat je hieraan zult moeten aanpassen?

Ik heb geen echte verwachtingen. Ik denk dat de proeven selectief, snel en veeleisend zullen zijn. In tegenstelling tot een aantal rally’s die we hier in Duitsland rijden, zullen er daarentegen geen grote hoogteverschillen zijn.

Door de coronastop was het niet mogelijk om rally’s te gaan rijden. Hoe zijn jullie deze periode doorgekomen? Hebben jullie bijvoorbeeld aanpassingen aan de auto doorgevoerd, of hebben jullie nog aan testdagen meegedaan?

Ik heb in 2017 een ernstig ongeval tijdens de ADAC Reifen-Ritter Rallye Hinterland met de Subaru gehad, waardoor de auto grotendeels was afgeschreven. Ik heb de afgelopen jaren gebruikt om het voertuig opnieuw op te bouwen. Na ongeveer drie jaar niet meer met de Impreza te hebben gereden, hoop ik in aanloop naar de ACtronics Achterhoek Rally de auto nog even goed te kunnen testen, zodat we goed voorbereid aan de start kunnen verschijnen!