Even voorstellen: Oliver Bliss!

Foto: Patrick Mohr

Hoewel zijn Mitsubishi Lancer EVO 6 inmiddels ongeveer twintig jaar is, is deze auto nog verre van versleten. Met meerdere podiumplekken tijdens de bekende Oberehe Rallye en een overwinning enkele weken geleden tijdens de eerste rally sinds de coronastop in Duitsland tijdens de Fischereihafen Rallyesprint , is Oliver Bliss één van de outsiders om een top 10 uitslag in Eibergen neer te zetten. Alle reden dus om meer over hem te weten te komen!

Zou je wat over jezelf kunnen vertellen Oliver?

Graag! Ik ben 54 jaar oud, woon in Friesenheim, in het prachtige Zwarte Woud 😍. We starten voor de ADAC Südbaden en onze thuisclub is de MSC Offenburg. Ik ben opgeleid tot automonteur en ben al 16 jaar eigenaar van een autobedrijf. Hierbij hebben we een eigen raceafdeling met de focus op de bouw, verkoop en ondersteuning van rally- en circuitauto’s.

Hoe lang ben je al in de rallysport actief en hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?

Ik ben actief in de racerij sinds 1984, waaronder in de 24h van Nürburgring, 24h van Dubai, de VLN, Porsche Sportscup en de DRM Masters. Mijn ouders waren ook betrokken bij rally- en slalomraces.

Wat is voor jou het grootste plezier dat je uit rallyrijden haalt?

De rallysport vind ik simpelweg de gaafste tak van autosport. De steeds wisselende omstandigheden op de proeven, de vrienden die ik in de rallysport heb gemaakt. Echt super!

Je staat samen met je navigator aan de start met een Mitsubishi Lancer EVO 6. Zou je wat over die auto kunnen vertellen en waarom je deze auto zo aanspreekt?

Ik heb mijn hart echt aan deze auto verpand! Van origine is deze auto opgebouwd door Colsoul Auto uit België. We hebben de auto gedurende de afgelopen 4 jaar optimaal geprepareerd en zijn nu ook in staat om de auto te bedwingen en in toom te houden. Ik hou van de uitdaging om met een 20 jaar oude rallyauto het tegen de nieuwe auto’s op te nemen!

Jullie gaan je eerste wedstrijd in Nederland rijden. Waarin de rallywegen in Achterhoek ten opzichte van de voor jullie bekendere wegen in Duitsland denk je? Verwacht je dat je hieraan zult moeten aanpassen?

We kijken allereerst uit naar nieuwe Nederlandse vriendschappen! Om toch alvast wat informatie voor de rally op te houden, heb ik zo ongeveer alle beschikbare onboard beelden bekeken. Ik kijk uit naar het vele onverhard en hoop stiekem op regen op de proeven!

Door de coronastop was het niet mogelijk om rally’s te gaan rijden. Hoe zijn jullie deze periode doorgekomen? Hebben jullie bijvoorbeeld aanpassingen aan de auto doorgevoerd, of hebben jullie nog aan testdagen meegedaan?

Ook al was het seizoen 2020 tot dusver vrij kort, we hebben dit jaar al twee algemene overwinningen behaald! Mijn voertuig is volledig gereviseerd voor 2020, dus we zijn in topconditie. Wij zijn klaar voor de rally! 😉