De ACtronics Achterhoek Rally 2020 gaat door, maar zonder publiek!

Na maanden van voorbereiden en in spanning afwachten wat het corona-beleid voor consequenties zou hebben voor de rally in de Achterhoek, hebben we afgelopen week goed nieuws gekregen. De tweede editie van de rally in Berkelland, met de nieuwe naam ACtronics Achterhoek Rally, heeft groen licht gekregen! In goed overleg met de gemeente is een corona protocol opgesteld, waar wij ons aan moeten houden. Naast het feit dat er voor teams diverse maatregelen gelden, moeten wij, helaas, mededelen dat de ACtronics Achterhoek Rally 2020 zonder publiek verreden zal gaan worden.

Voor de toekomst van onze sport is het erg belangrijk dat we (organisatie en fans) ons strikt houden aan de vervelende, maar noodzakelijke regels. De gezondheid van een ieder is van het grootste belang. Wij vertrouwen erop dat rallysupporters deze maatregel zullen opvolgen om de toekomst van de sport te waarborgen!

Livestream

Wij begrijpen heel goed dat dit voor de rallysupporters een enorme domper is! Daarom willen we jullie uiteraard niet vergeten. Tijdens de rally kan je via onze sociale mediakanalen live meegenieten van de rally. In ‘the heat of the moment’ zullen rijders geïnterviewd worden. Daarnaast zal Marco Schillemans onze livestream op KP3/6, waar 1,5 kilometer van de proef te zien is, voorzien van het nodige commentaar. Hiermee proberen we jullie toch een mooie rally dag, op afstand, te geven. Na de rally zullen we ons eigen videoverslag plaatsen en zullen er verschillende beelden van alle klassen voorbijkomen!

120 deelnemers

Daarnaast kunnen we nog vertellen dat er vanuit huis genoten kan worden van de 120 teams die aan de start staan! We hebben nog 20 extra startplekken kunnen geven aan de teams op de reservelijst. Er zal hoogstwaarschijnlijk een spannende strijd in de verschillende klassen plaatsvinden en uiteraard voor de eindoverwinning, met daarbij oude bekenden die weer terugkeren op de Nederlandse rallypaden.

Ten slotte willen we de veiligheidsregio, de gemeente, onze sponsoren, alle vrijwilligers, de deelnemers en daarnaast de verantwoordelijke rallysupporters nu al bedanken voor het vertrouwen en de inzet die de afgelopen tijd is getoond!

Op naar een mooie editie van de ACtronics Achterhoek Rally en laten we hopen dat we iedereen volgend jaar weer met open armen mogen ontvangen in de Achterhoek!

Blijf gezond!
#StayHomeStaySafe #ResponsibleRallySupporter #RallyingAgainstCovid #ACtronicsAchterhoekRally