Virtual ACtronics Achterhoek Rally 2020 van start!

Zojuist is het startsein gegeven van de Virtual ACtronics Achterhoek Rally 2020! Met een startlijst met meer dan 100 deelnemers, lijkt de virtuele rally in veel aspecten op de ‘gewone’ rally, die een maand geleden vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan. 

Met de Virtual ACtronics Achterhoek Rally biedt de organisatie een alternatief voor zowel de rallyteams als fans om zo dicht mogelijk bij het echte rallygevoel te komen. Tot maandag 9 november 18:00 uur hebben de deelnemers de tijd om zes klassementsproeven af te werken. Deze klassementsproeven worden verreden in hét rallyspel van het moment: DiRT Rally 2.0. De twee boucles van drie klassementsproeven worden verreden rondom Baumholder, bekend van de Duitse ronde van het WRC. Dat betekent, rijden over verraderlijk gladde betonwegen en proberen de beruchte hinkelsteine te vermijden. Vooral bij regen zijn deze proeven ongelofelijk tricky, maar zoals jullie wellicht gezien hebben zijn de weersverwachtingen voor dit weekend goed en wordt er geen regen voorspelt. De coureur die zijn auto het snelste over de ongeveer 56 kilometer aan proeven weet te loodsen, mag zich vanaf volgende week de winnaar van de Virtual ACtronics Achterhoek Rally 2020 noemen!

PRIO Klasse

Om de onderlinge strijd verder te versterken is ervoor gekozen om een scheiding te maken tussen rallylicentie houders (de PRIO rijders) en de fans (de SIM rijders). Net als tijdens de rally die op 3 oktober verreden zou gaan worden, is de internationale deelnemerslijst van de virtuele editie er ook één om de vingers bij af te likken. Naast de Nederlandse deelnemers, staan er ook legio Duitse en vooral Belgische rijders aan de start. Denk aan Mathieu Lietaer (het neefje van Paul Lietaer) die in 2019 het Flanders Historic kampioenschap won. Hij ruilt zijn Ford Escort, voor de Virtual ACtronics Achterhoek Rally, eenmalig in voor een Volkswagen Polo GTI R5. Ook de Duitse coureurs Raimund Patrizio en Daniël Foldesch staan na het niet doorgaan van de rally op 3 oktober ‘gewoon’ weer aan de start. De buitenlands coureurs zullen pittige concurrentie krijgen van de Nederlandse rijders. Meest in het oog springende naam is Gert-Jan Kobus, misschien wel dé verrassing van de enige gereden rally in Nederland dit jaar (de Vechtdal Rally). Kobus ruilt zijn Skoda Fabia R5 in voor een Ford Fiesta MKII R5. Ook de navigatrice van R5-coureur Melissa Debackere, Marlon Krieger, staat aan de start. Of ze net zo snel zullen zijn als tijdens de ‘echte’ rally zal dit weekend gaan blijken. Met een gratis startbewijs voor de ACtronics Achterhoek Rally op het spel, zal het voor iedereen reden genoeg zijn om er even goed voor te gaan zitten. 

SIM Klasse

Ook de SIM Klasse is goed gevuld! Wie het virtuele racen op DiRT een beetje in de gaten houdt, zal even flink geschrokken zijn bij het zien van de naam Simon Vansevenant. De Vlaming heeft zich vorig weekend namelijk gekwalificeerd voor de halve finale van de DiRT Rally World Series. Hiermee is Vansevenant ook direct de grote favoriet voor de overwinning in de SIM Klasse. Of hij ook de snelste tijden op de proeven Ruschberg, Oberstein en Verbundsring zal gaan neerzetten, zal moeten blijken, want de concurrentie is erg sterk. Ook hier is de internationale concurrentie met ongeveer 60 coureurs stevig. Eén ding is echter zeker. De winnaar van de SIM Klasse bemachtigt een ritje als navigator in de X-auto om tijdens de ACtronics Achterhoek Rally 2021 een proef mee te rijden. Zo kunnen de rallyfans van het ‘echte’ werk proeven!

We wensen alle deelnemers heel erg veel succes en plezier met het rijden van de proeven. Wil je in de eindvideo komen? Vergeet dan niet om een schermopname te maken van je proef. Van de beste beelden zal een video gemonteerd worden! Deze beelden kunnen opgestuurd worden naar j.christiaens@achterhoekrally.nl via https://wetransfer.com/