Simon Vansevenant wint de Virtual ACtronics Achterhoek Rally 2020!

Nadat vrijdagmiddag 12:00 uur het startschot werd gegeven voor de Virtual ACtronics Achterhoek Rally besloten meer dan 100 deelnemers de zes Duitse proeven in het spel DiRT Rally 2.0 te trotseren. Wat we toen nog niet wisten maar wel verwachten, was de strijd om de eindoverwinning hevig zou worden. Hoofdrolspelers Simon Vansevenant, Colin Nijsink en Yannick Vrielink wisten het elkaar heel moeilijk te maken. Uiteindelijk trok SIM-klasse rijder Simon aan het langste eind en zal daardoor, tijdens de ACtronics Achterhoek Rally 2021, als winnaar van ons virtuele evenement gehuldigd worden. Yannick Vrielink pakte de overwinning in de PRO-klasse en heeft hiermee een gratis startbewijs voor de ACtronics Achterhoek Rally van 2021 bemachtigd. 

Eerste boucle

Vlak nadat het startschot van de Virtual ACtronics Achterhoek Rally werd gegeven, werd al snel duidelijk dat er een hele rappe richttijd op de klokken werd gezegd. De 22-jarige inwoner uit Zutphen, Yannick Vrielink, zette namelijk op de eerste klassementsproef van de rally (KP Grenszicht Ruschberg) een tijd van 05:53.235 op de borden. Een richttijd waar de rest zich op stuk zou gaan bijten, blijkt achteraf. De navigator van Peugeot 206 Cup-rijder Calvin Teiwes zette zelfs zo’n snelle tijd neer, dat niemand hier meer aan wist te tippen. Hiermee werd meteen een gat van ruim een seconde op de concurrentie gemaakt. 

Op de 11,7 kilometer lange tweede klassementsproef van de wedstrijd rondom Oberstein was het Colin Nijsink die er met de scratch vandoor ging. Nijsink, die bij velen beter bekend is door zijn video’s die hij voor RallySupport maakt, pakte in zijn Volkswagen Polo GTI R5 niet alleen de scratch, maar nam ook de leiding in het algemene klassement van Vrielink over. Lang duurde bleef de revanche van Vrielink echter niet uit. Op de bijna zes kilometer lange proef STOOFF Verbundsring zette hij namelijk weer de snelste tijd neer. Ditmaal voor Ford Fiesta R5 MKII rijders Simon Vansevenant en Colin Nijsink. Deze drie coureurs stonden na de eerste boucle ook bovenaan het algemene klassement. Met minder dan een halve seconde die de eerste drie scheidde, beloofde dat heel veel goeds voor de tweede boucle van drie proeven. 

Klassement na de eerste boucle:
1. Yannick Vrielink – Ford Fiesta R5 MKII (PRIO-klasse) 15:01.721
2. Simon Vansevenant – Ford Fiesta R5 MKII (SIM-klasse) +0.00.040
3. Colin Nijsink – Volkswagen Polo GTI R5 (SIM-klasse) +0,00.441
4. Mauro Godderis – Ford Fiesta R5 MKII (SIM-klasse) +0,04.673
5. Martijn te Kampe – Ford Fiesta R5 MKII (PRIO-klasse) +0.05.552

Tweede boucle 

De auto’s zijn weer opgelapt en we kunnen ons opmaken voor de tweede bouclé! Wederom is het Vrielink die op Grenszicht Ruschberg de scratch pakt. Deze keer is het verschil op de 10,7 kilometer lange proef echter een behoorlijk stuk kleiner dan tijdens de eerste KP. Simon Vansevenant, die zich recent ook voor de halve finale van de DiRT World Series heeft geplaatst volgt op minder dan een halve seconde. De teamgenoot van Vansevenant, de 15-jarige Mauro Godderis volgde de Fiesta R5 rijders op korte afstand. Hiermee zorgen de twee Vlamingen dat ze de druk erbij Vrielink er goed op houden en dat werd beloond. Op KP5 Oberstein zette Vansevenant namelijk de snelste tijd neer en pakt bijna drie seconden op Vrielink terug, die op deze KP ‘slechts’ een vierde tijd algemeen wist te zitten. Met 11 seconden voorsprong op de volgende PRIO-rijder kon de overwinning in die klasse hem echter bijna niet meer ontgaan. Rustig aandoen deed Vrielink echter niet. Op de laatste proef van de Virtual ACtronics Achterhoek Rally, de 5,8 kilometer lange Power Stage zette Vrielink namelijk de tweede tijd neer. De overwinning op KP STOOFF Verbundsring ging echter verrassend genoeg naar Nard Ippen, die daarmee tevens vier vrijkaartjes voor de ACtronics Achterhoek Rally 2021 wint. De 24-jarige navigator van Subaru Impreza rijder Martijn van Hoek was een tien van een seconde sneller dan Vrielink en Nijsink. Ondanks een vierde plaats op de laatste klassementsproef, was het voor Vansevenant genoeg om het algemene klassement van de Virtual ACtronics Achterhoek Rally 2020 te pakken! 

De prijzen

Dat betekent dat Vlaming uit Poperinge volgend jaar mag gaan genieten van een rondje in de X-auto! Colin Nijsink wint als nummer twee van het algemene klassement en het SIM-klassement zowel twee vrijkaartjes voor de rally van volgend jaar als een officiële rallycap. Mauro Godderis vervolledigd de top-3 van de SIM-klasse en wint hiermee ook twee tickets voor de rally van volgend jaar.

In de PRIO-klassement is het Yannick Vrielink die met drie snelste tijden in het algemene klassement met grote voorsprong de klasse-overwinning naar zich toetrekt. Hiermee wint Vrielink een gratis startbewijs voor de ACtronics Achterhoek Rally van 2021. Power Stage winnaar Nard Ippen is de nummer twee van de klasse en wint hiermee 30% korting op de inschrijving voor volgend jaar en mag twee vrijkaartjes aan vrienden en/of familie weggeven. De nummer drie in de klasse is Opel-rijder Robbin Bruins die met 0,2 seconde voorsprong ternauwernood Sander van Hoof wist af te houden. Dankzij deze prestatie krijgt Bruins 10% korting op zijn inschrijving en tevens twee vrijkaartjes voor de rally. 

Eindklassement
1. Simon Vansevenant – Ford Fiesta R5 MKII (SIM-klasse) 30:02.420
2. Colin Nijsink – Volkswagen Polo GTI R5 (SIM-klasse) +0.01.531
3. Yannick Vrielink – Ford Fiesta R5 MKII (PRIO-klasse) +0.01.870
4. Mauro Godderis – Ford Fiesta R5 MKII (SIM-klasse) +10.139
5. Nard Ippen – Ford Fiesta R5 MKII (PRIO-klasse) +0.23.638