ACtronics Achterhoek Rally laat oog vallen op de Varsselring

Foto:Motor.NL

Hoewel het nog ruim acht maanden te gaan is tot de ACtronics Achterhoek Rally op 20 november 2021 verreden wordt, zijn de voorbereidingen inmiddels alweer in volle gang. Toen bleek dat corona roet in het eten gooide bij de ACtronics Achterhoek Rally van vorig jaar beloofde de organisatie van de rally dat dat reden te meer is om de rally van dit jaar extra groots aan te pakken. En dat is precies wat we gaan doen!

Buiten de gemeentegrenzen

Om de publiciteitswaarde van de ACtronics Achterhoek Rally te vergroten, is er altijd al de wens geweest om ook buiten de gemeentegrenzen van Berkelland te kijken. Daarom heeft de organisatie gedurende de winter naar interessante opties in de omliggende gemeenten gekeken en kwam zo in contact met de gemeente Bronckhorst. Ten oosten van Hengelo (Gld) ligt namelijk de Varsselring. Op dit stratencircuit organiseert stichting HAMOVE sinds eind jaren 60 motorraces met internationale allure. Verschillende grote namen van de MotoGP trokken in de afgelopen 50 jaar naar de Varsselring om daar om de overwinning te strijden. Ook anno nu worden er nog ieder jaar races op het 4,8 kilometer lange circuit gereden. Sterker nog: de Varsselring is slechts één van de twee wegcircuits die op dit moment nog in Nederland worden gebruikt. Zo is Stichting HAMOVE in het Hemelvaartsweekend gastheer van de International Road Racing Championship.

Gesprekken in volle gang

Op dit moment is de organisatie van de ACtronics Achterhoek Rally druk in gesprek met de gemeente en Stichting HAMOVE. Beide partijen zijn super enthousiast om het circuit in te zetten voor de rally: een primeur voor dit circuit. Als er meer informatie bekend is, zullen we dit natuurlijk met jullie delen. Maar tot die tijd hebben we een boodschap voor de equipes: vergeet niet om tijdens deze lange winterstop de circuitlijntjes te trainen 😉