Plannen voor volledig nieuw uitgetekende KP Beltrum tijdens ACtronics Achterhoek Rally

Hoewel het nog 8,5 maand duurt voordat de Achterhoek weer het episch centrum van de Nederlandse rallysport is, is de organisatie van de ACtronics Achterhoek Rally alweer druk bezig met de voorbereidingen.

Zo maakten we eerder al bekend dat er concrete plannen liggen voor een compleet nieuwe klassementsproef op de Varsselring. Maar er is meer. We keren onder andere terug naar een klassementsproef in de omgeving van Beltrum, waar Jim van den Heuvel in 2019 een belangrijke basis legde voor zijn overwinning. Daar waar de klassementsproef in 2019 aan de noordzijde van Beltrum verreden werd, zijn de plannen voor 2021 aan de zuidkant van Beltrum. Een belangrijke stap volgens bestuurslid Jorie Christiaens, die tevens de proef heeft uitgetekend. “Door zowel de beschikking te hebben over ‘Beltrum-Noord’ als ‘Beltrum-Zuid’ kunnen we de equipes dit jaar een compleet nieuwe klassementsproef aanbieden. De wegen rondom Beltrum lenen zich perfect voor de rally en werd door vele equipes als de mooiste KP van de rally omschreven. De belangrijkste ingrediënten blijven dan ook bij ‘Beltrum 2.0’ behouden. Ook nu liggen bijna vijftien hele pittige kilometers te wachten. Persoonlijk vind ik deze variant van Beltrum nog technischer dan de versie van 2019. Een uniek proef die de naam scherprechter zeker mag dragen!” aldus Christiaens.

Daarnaast biedt dit voor de toekomst nog een ander voordeel. “Doordat we per jaar kunnen afwisselen tussen Beltrum-Noord en Beltrum-Zuid zorgen we voor minder overlast voor de aanwonenden. Deze zullen we overigens binnenkort benaderen voor extra informatie over de klassementsproef. Zo hopen we ook op de lange termijn gebruik te kunnen maken van deze mooie omgeving! Een win-win situatie dus: wat wil je nog meer!?!” sluit een enthousiaste Christiaens af