Pre-season interview met Jan Nijhof: wat zijn zijn plannen?

De Nederlandse rallysport ligt inmiddels alweer een poosje stil. Maar achter de schermen is iedereen druk bezig om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Zo ook de rijders. In dit eerste pre season interview spraken we met Jan Nijhof om te kijken hoe het met de altijd goedlachse Tukker is!

Jaar met ups and downs

Wie opzoek is naar een bijzondere rallywagen is bij Nijhof’s bedrijf Reconsales in goede handen. Zo werden onder andere de voor Nederland inmiddels legendarische Porsche 964 RSR van Harry Kleinjan en de BMW 1M van Wouter Ploeg in de stallen van het bedrijf in Goor opgebouwd. Een CV waar je mee thuis kunt komen! Echter gooide corona ook bij Reconsales aardig roet in het eten. Nijhof wil het jaar 2020 dan ook graag achter zich laten. “Het afgelopen jaar was natuurlijk dramatisch voor ons. Geen wedstrijden, geen verkoop van banden en ga zo nog maar even door.”

Stilzitten komt bij Nijhof echter niet in het woordenboek voor. “Gelukkig hadden en hebben we nog voldoende werk met ombouwen en restaureren van rallyauto’s. Eén van de grootste projecten waarop hier gedoeld wordt, is de restauratie van een hele brute Ferrari 308 GTB. “Omdat we in het afgelopen jaar wat meer tijd hadden, hebben we dit bijzondere project kunnen afronden. In totaal hebben we vier jaar aan deze auto gewerkt. Daarnaast hebben we het afgelopen jaar natuurlijk hard gewerkt aan de opbouw van de Porsche Cayman S, waarmee Wouter Ploeg tijdens de Prima-ACON Vechtdal Rally debuteerde. Ondanks dat het maar een testwedstrijd was, waren we super blij dat hij terug op de rallypaden kwam!” Op de vraag of de man achter de voormalige BMW M3 Compact Cup ook toekomst in een Cayman S Cup ziet, kan hij kort zijn. “Een tweede Rally Cayman is inmiddels in aanbouw, maar een Cayman S Cup biedt volgens mij geen meerwaarde. Iedereen kan met deze Porsche namelijk gewoon in Groep G rijden!”

Bijzondere plannen

Na een tijd niet meer in actie te zijn geweest, kan Nijhof niet wachten om weer wedstrijden te gaan rijden. “Ik hoop dit jaar zoveel mogelijk rally’s in Nederland en Duitsland te kunnen rijden. De wedstrijdspanning, de contacten en de gezelligheid: dat heb ik toch echt wel heel erg gemist! Doelstellingen zijn dan op een zijspoor gezet, eerst maar weer eens starten!” Echter, als het aan Nijhof ligt, beperken zijn plannen voor 2021 zich niet alleen tot Nederland en Duitsland. “De planning is om met de Ferrari begin september de Rally 1000 Miglia in Brescia te gaan rijden.” Een bijzondere reis, waar hij, als liefhebber van Italië, ook echt heel veel zin in heeft. “Buiten de rallysport is reizen één van mijn favoriete hobby’s. Maar goed, dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk niet kunnen doen, dus dat zou een hele gave combinatie zijn! En wie weet gaan we ook nog wel een wedstrijd in Nederland rijden met deze auto.”

Al met al kan dus gesteld worden dat Nijhof helemaal klaar is voor de start van het nieuwe seizoen. “De BMW 130i, Opel Manta A en de Ferrari 308 GTB staan helemaal klaar voor de wedstrijden en verhuur. Nu is het nog zaak om de nieuwe servicewagen gereed te maken voor de rally’s en dan staan wij helemaal in de startblokken!”