Rubriek Toerisme: ontdek de omgeving van de ACtronics Achterhoek Rally

De zomervakantie is op dit moment in volle gang! Nu een vakantie in het buitenland lastig is, nemen we jullie de aankomende twee weken graag even mee naar al het moois dat Eibergen en omgeving te bieden heeft. Als rally zijn we super dankbaar dat we de rally in zo’n mooie omgeving mogen organiseren!

Ontdek Eibergen en omgeving vanaf het water

We trappen deze rubriek af vanaf het water. Want wat zou de gemeente Berkelland immers zonder de rivier de Berkel zijn?! Via de 110 kilometer lange rivier is het namelijk mogelijk om een uniek kijkje van de omgeving te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld tot en met eind september een vaartocht reserveren met de authentieke Berkelzomp, of kun je op verschillende plekken een kano huren. Een echte verborgen schat om op de ultieme manier van een lekkere zomerdag te genieten!

Meer informatie over de Berkelzomp vind je hier: https://www.ineibergen.nl/berkelzomp
Meer informatie over het huren van een kano vind je hier: https://www.ineibergen.nl/sportwijzer-bv

Berkelland weet je te prikkelen

Vishaakcactus? Beertjescactus? Lucky Luke? Het is niet iets wat je uit de Achterhoek verwacht, maar niets in minder waar! Jong en oud kunnen een ontdekkingstocht maken door een unieke, overdekte en rolstoelvriendelijke woestijn in Ruurlo. Bij de Cactusoase ontdek je duizenden soorten cactussen, het historisch boerenleven, zingende vogels, modelsporen, een kindertuin en diverse exposities.

Meer weten? Ga naar: https://www.cactusoase.nl

Opmerkelijke eyecatcher langs de N18

Eén van de meest bekende tradities in Oost-Nederland tijdens de adventsperiode is het midwinterhoornblazen. Het kenmerkende geluid van de midwinterhoorn is tot op grote afstand te horen, waarbij het instrument vaak tijdens schemer wordt bespeeld. Het is dan ook niet zo gek dat dit instrument tot het Immaterieel Erfgoed behoort. Om deze traditie in ere te houden, heeft de Midwintergroep Eibergen met haar partners, het afgelopen jaar, een landmark gecreëerd langs de N18 bij Eibergen. Hierin kweken ze alles wat nodig is om een midwinterhoorn te maken en daarnaast ligt er een groene midwinterhoorn van ruim 40 meter op een educatie ruimte.  Het is een plek om te (re)creëren, leren en inspireren. De officiële onthulling staat op 27 november gepland, de week na de ACtronics Achterhoek Rally.

Meer weten over dit bijzondere project? Ga dan naar: https://midwinterhoorngroepeinergen.nl/midwinterhoornplantage/

Leer de Eibergse historie kennen

Met historie die teruggaat naar het jaar 1188 heeft Eibergen een bijzonder rijke geschiedenis opgebouwd. Een belangrijk deel van deze historie is terug te vinden in Museum de Scheper, gelegen in het centrum van Eibergen. De collectie van het museum bestaat uit meer dan 30.000 objecten en is erg divers. Zo zijn er stukken te vinden uit de tijd dat de industrie van Eibergen floreerde, maar ook is het Achterhoekse boerenleven van weleer terug te vinden in het museum. Museum de Scheper heeft zelfs objecten uit de tijd dat Eibergen nog niet eens bestond en de Achterhoek aan het water lag. Een niet te missen, ‘pitstop’, voor wie meer over de thuisbasis van de ACtronics Achterhoek Rally te weten wil komen!

Meer weten? Ga dan naar: https://museumdescheper.nl/