ACtronics Achterhoek Rally afsluiter 206 Rally Cup, Schenkeveld legt optie op prolongatie titel

Voor vele rallyliefhebbers is het een droom om zelf achter het stuur van een rallyauto te kruipen. Sinds de komst van de Peugeot 206 Rally Cup is deze droom een heel stuk dichterbij gekomen. Voor €5000,- kun je namelijk al ‘ready to rally’ 206 rijden. Het is dan ook niet zo gek dat deze relatief nieuwe klasse enorm populair is en voor de nodige nieuwe aanwas in de Nederlandse rallysport zorgt. We zijn dan ook verheugd dat de 206 Rally Cup de ACtronics Achterhoek Rally heeft uitgekozen als grande finale van hun kalender. Met twee rally’s die inmiddels verreden zijn nemen we de tussentijdse balans op.

Schenkeveld trekt lijn door in seizoensopener

Net als het eerste volledige jaar van de 206 Rally Cup in 2019, kan de cup ook dit jaar rekenen op veel belangstelling. In het eerste jaar schreven zich al 20 equipes in voor de cup en ook dit jaar nemen vele bekende en nieuwe namen in de rallysport het tegen elkaar op. Topfavoriet voor de overwinning is routinier Rudy Schenkeveld die twee jaar geleden zijn oude vertrouwde Volkswagen Polo Coupe inruilde voor een 206. In 2019 pakte hij in vier van de vijf rally’s de overwinning in de 206 Rally Cup en was hiermee de afgetekende winnaar van het kampioenschap.

Tijdens de in juli verreden GTC Rally rondom Achtmaal, die als aftrap van het Nederlandse rallyjaar diende, bewees Schenkeveld zijn klasse. Gedurende de rally wist de man uit Alphen aan den Rijn een steeds hoger tempo te vinden, wat hem uiteindelijk de overwinning opleverde. En met een snelste tijd op de laatste klassementsproef pakte hij ook nog kostbare punten mee op de Power Stage. Tijdens de rally, die vanwege de verraderlijke regenachtige omstandigheden bijzonder moeilijk was, werd Schenkeveld de hele dag kort op de hielen gezeten door de Deen Casper Nielsen. Verrassend was dit niet te noemen, want de snelle Deen werd in 2019 al 11e algemeen tijdens de Achterhoek Rally en pakte in een Ford Fiesta R2 de overwinning in de RC4-klasse. Op de laatste klassementsproef van de GTC Rally van de dag sloeg het noodlot voor Nielsen echter toe, want hij parkeerde zijn door WDM Motorsport geprepareerde Peugeot 206 in de gracht. Weg goede klassering en weg belangrijke punten voor het kampioenschap. De lachende derde in dit verhaal was Niels Roozeboom. De Brabander die in de GTC Rally een thuisrally reed mag desalniettemin als verrassing van de dag omschreven worden. Hij reed namelijk pas zijn vierde rally! Het podium werd vervolledigd door Ard Pierik.

Chaotisch begin 206 Rally Cup tijdens Prima-ACON Vechtdal Rally

Afgelopen zaterdag was het na een zomerstop weer tijd voor het vervolg van de Peugeot 206 Rally Cup. Het Nederlandse rallycircus trok naar Hardenberg voor de Prima-ACON Vechtdal Rally waar over acht klassementsproeven gestreden werd voor de overwinning. Op de eerste klassementsproef bewees Casper Nielsen andermaal over bijzonder veel snelheid te beschikken. Met een kanontijd zette hij zijn naaste belagers direct op meer dan 12 seconden. Een klassementsproef later was het echter alweer game-over voor Nielsen en moest hij zijn 206 aan de kant zetten. Dat opende de deur voor de rest. Degene die hier het meest van profiteerde was de uit Barneveld afkomstige Dylan Teiwes. Na de eerste boucle van drie klassementsproeven stond hij namelijk aan de leiding. In de zes klassementsproeven die daarop volgden zette Rudy Schenkeveld echter orde op zaken. Met zes snelste tijden stond er ook nu geen maat op hem en greep hij na een moeilijk begin opnieuw de overwinning. Teiwes wist zijn tweede plaats te verdedigen en de derde plaats ging naar nieuwkomer in de cup Yannick Vrielink. Vrielink pakte vorig jaar tijdens de virtuele ACtronics Achterhoek Rally de overwinning in de PRO-klasse en bewijst in zijn tweede rally als rijder dat hij de nodige potentie in zich heeft om in de loop van het seizoen wellicht mee te kunnen strijden om de overwinning.

Na twee rally’s is het dus een clean sweep voor Rudy Schenkeveld, waarmee hij op pole position staat voor een prolongatie van zijn titel in de cup. Met het maximaal aantal punten trekt hij op 18 september als leider richting de Eurol Hellendoorn Rally waar de cup haar derde wedstrijd zal verrijden. Na de Twente Rally op 30 oktober zal de cup op 20 november naar Eibergen trekken waar de beslissing van de 206 Rally Cup zal vallen. Zal Schenkeveld dit najaar opnieuw toeslaan tijdens de ACtronics Achterhoek Rally, of zijn het jonge wolven die dan zullen toeslaan? We zijn heel benieuwd!