Eibergen opnieuw het rallyhart tijdens ACtronics Achterhoek Rally

Eibergen zal op zaterdag 20 november hét episch centrum van de ACtronics Achterhoek Rally zijn. Zo zullen zowel het servicepark als de start en finish van de rally gevestigd zijn in Eibergen.

Servicepark opnieuw op De Kiefte

Het servicepark zal net als in 2019 terugkeren naar het ruim opgezette industrieterrein De Kiefte. Hier zullen alle equipes zich verzamelen en worden de auto’s in topconditie gebracht door de monteurs. Een cruciale plek, waar ook halverwege de rally de auto’s door de serviceteams weer in recordtijd gereed gemaakt worden voor de klassementsproeven die komen. Cruciale keuzes worden hier gemaakt. Welke banden kun je het beste onder de auto zetten? Blijft het droog, of komt er toch nog een ‘najaarsbuitje’ aan? En hoe kan de auto het best afgesteld worden om de auto gereed te maken voor de wisselde ondergronden in de Achterhoek. Wie het echte rallygevoel wil meemaken, moet dus zeker een bezoekje brengen aan het industrieterrein De Kiefte om een glimp van deze hectiek mee te kunnen krijgen. 

Starten en finishen in het centrum

Nadat al eerder bevestigd werd dat een aangepaste versie van klassementsproeven Eibergen terug zal keren, zullen ook de start en finish van de rally in Eibergen zijn. Deze keer echter niet in het openluchttheater, maar op de Brink, het centrum van Eibergen. Hier zullen de eerste rijders rond het middaguur arriveren voor de officiële start van de rally. De Brink zal voor de gelegenheid helemaal omgetoverd worden tot hét rallycentrum van Nederland. Mede dankzij de steun van de Eibergse ondernemers en tal van vrijwilligers zal het start- en finishpodium gevestigd zijn in een grote tent die voor de gelegenheid zal worden opgebouwd. De dan aanwezige kerstverlichting en marktkraampjes zullen voor een hele bijzondere rallyervaring zorgen. Ook de finish van de rally zal op de Brink plaatsvinden, waar de equipes in het begin van de avond zullen binnenkomen. De grote vraag zal dus zijn wie zich op de Brink tot winnaar van de 2e ACtronics Achterhoek Rally mag kronen en de champagne mag ontkurken!