Inloopavonden ACtronics Achterhoek Rally starten binnenkort!

Oktober 2019 was de eerste ACtronics Achterhoek Rally, georganiseerd door Stichting Rallysport Achterhoek. Toen nog onder de naam van de Achterhoek Berkelland Rally. Na de editie van 2019 waren organisatoren, deelnemers, gemeente en KNAF (Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie) zeer tevreden. Voor de deelnemers aan de rally was het een nieuw gebied waar de klassementsproeven werden verreden. Voor de KNAF betekende het een nieuwe rally in het Nederlands Rally Kampioenschap. De edities van 2020 en 2021 hebben om verschillende redenen niet plaats gevonden.

Voor 2022 is Stichting Rallysport Achterhoek van plan om de 2e editie van de ACtronics Achterhoek Rally te organiseren en wel op 10 december 2022. Hiervoor zijn wij in volle voorbereiding en zijn wij van plan een vergunning bij de gemeente Berkelland aan te vragen.

Daarvoor wil de Stichting Rallysport Achterhoek in de komende periodes inloopavonden organiseren in de kernen van de klassementsproeven. Op die momenten is het mogelijk om vragen stellen. Deze avond is een goede mogelijkheid om inzicht te krijgen in wat de organisatie allemaal moet doen voor het organiseren van dit evenement. Andersom natuurlijk ook een moment voor de organisatie om te horen wat er speelt onder de aanwonenden. Nadat deze inloopavonden zijn geweest zal op de vergunning worden aangevraagd.

Voor deze inloopavonden ontvangen de aanwonenden aan de klassementsproeven een brief, het betreft dezelfde klassementsproeven als beoogd in 2021.

Locaties en tijdstippen

Zoals gezegd zullen de inloopavonden worden gehouden in de kernen waar ook de klassementsproeven gehouden worden, Rekken, Beltrum, Ruurlo en Eibergen. De organisatie is voornemens om een mooi evenement neer te zetten dit jaar. Om daarmee ook de gemeente Berkelland landelijk op de kaart te zetten. De KNAF heeft de ACtronics Achterhoek Rally voorlopig als afsluiter aan het Open Nederlands Rally Kampioenschap toegevoegd. Interesse om de organisatie te ondersteunen als vrijwilliger, kom dan ook vooral even langs.

De inloopavonden zijn op:

  • 21 maart in het Kulturhus te Beltrum
  • 23 maart in Café-Restaurant Grenszicht te Zwilbroek
  • 28 maart in Café Kerkemeijer te Borculo
  • 30 maart in Hof van Eckberge te Eibergen.  

Alle avonden duren van 19.00 – 21.00 uur. Voor vragen over de inloopavonden kan men contact opnemen met de organisatie via: aanwonenden@achterhoekrally.nl